TIG lassen

TIG-lassen wordt vooral toegepast bij RVS of aluminium lassen. Bij Las Service vindt u het TIG-lasapparaat of laspost voor uw project.

TIG-lassen is een lastechniek onder de categorie elektrisch booglassen, die werkt met een niet-afsmeltende elektrode. TIG-lassen wordt vooral gebruikt bij het lassen van RVS of aluminium. De afkorting staat voor Tungsten Inert Gas, naar het gebruik van wolfraam (tungsten) en inert gas.

Tijdens het lassen wordt handmatig het toevoegmateriaal toegevoegd in het smeltbad. Met TIG-lassen bereikt u een heel hoge kwaliteit, maar de lastechniek wordt door de meesten als een moeilijke vorm van lassen gezien. Dit omdat de lasser continue beide handen moet gebruiken: één hand om te lassen en de andere om het toevoegmateriaal aan te voeren.

RVS of aluminium lassen – TIG

Het toepassingsgebied van TIG lassen is vooral RVS, staal of aluminium. Het wordt ook regelmatig gebruikt voor laaggelegeerd staal met dunne plaatdiktes daar de lassnelheid vrij laag is.

Meestal wordt dit lasproces handmatig gebruikt; met de juiste lasapparatuur kan het geautomatiseerd worden, waarbij zowel de lastoorts als het toevoegmateriaal worden bewogen. Wij geven graag een demonstratie TIG lassen van rvs, staal of aluminium met een lastpost.

Meer informatie over TIG lassen?
Contacteer ons!