>>>Plasmasnijden
Plasmasnijden 2019-01-23T11:57:56+00:00

Plasmasnijden

Plasmasnijden met Las Service. Reken op onze uitgebreide expertise als u een plasmasnijder of plasmabrander wilt huren of kopen.

Plasmasnijden is een snijtechniek waarbij met behulp van een plasmasnijmachine (plasma snijder) plaatmetaal wordt gesneden. Het plasma wordt met een elektrische vlamboog opgewekt. Een met een plasmasnijder gemaakte snede is aan de bovenkant afgerond, waardoor er voor het afwerken vaak nog een nabewerking nodig is.

Een plasmasnijder bestaat uit een stroombron, mondstuk, massakabel, stroomtoevoerdraad en persleiding. Via de persleiding wordt een inert gas of perslucht met hoge snelheid door het mondstuk gespoten, terwijl tegelijkertijd tussen een wolfraamelektrode en het werkstuk een vlamboog in het gas of de perslucht wordt opgewekt, waardoor een gedeelte van het gas in plasma wordt omgezet. Het plasma is voldoende heet, 30.000 °C, om het metaal te laten smelten en gedeeltelijk sublimeren en heeft voldoende snelheid voor het wegblazen van het gesmolten metaal.

De vlamboog wordt ontstoken met een hoogfrequent ontsteking en bij de uitmonding door een in de regel koperen, geïsoleerd en watergekoeld mondstuk tot een straal omgevormd. Sommige systemen gebruiken voor de ontsteking een lift-arc-ontsteking, zoals die ook wel bij TIG-lassen wordt toegepast. Hierbij wordt de elektrode op het werkstuk gezet en een zwakke stroom opgewekt, die de elektrode niet kan beschadigen. Door de gasdruk wordt de elektrode omhoog gedrukt en de vlamboog ontstoken. Tegelijkertijd wordt elektronisch de stroomsterkte verhoogd tot de snijsterkte wordt bereikt.

Geïnteresseerd om een plasmasnijder of plasmabrander te huren of kopen?

Contacteer ons!