ONZE ONDERNEMING

Lincoln Electrics doel om de meest innovatieve, rendabele kwaliteits las- en snijoplossingen te bieden is al meer dan 100 jaar de beleidslijn van de onderneming. Samen met ons technologisch leiderschap en wereldwijde productie- en distributiemogelijkheden maakt dit het mogelijk om bekwame en betrouwbare oplossingen te beiden aan elke klant.

125 jaar – de geschiedenis van Lincoln Electric

Lincoln Electric werd opgericht op 5 december 1895 in Cleveland, Ohio, VS. Met een eerste investering van $ 200,= werd een unieke elektrische gelijkstroommotor voor industriële toepassingen ontwikkeld en op de markt gebracht. Deze uitvinding raakte in een stroomversnelling en in 1911 bedachten en lanceerden John C. en James F. Lincoln op basis hiervan hun eerste booglasapparaat met variabele spanning. Een innovatie die Lincoln Electric een nieuwe technologie en industrie bracht die de basis voor het toekomstige succes zou worden.

Zowel John als James Lincoln hebben de organisatie gevormd en een erfenis nagelaten die onze cultuur, waarden en ons merk vandaag de dag blijft definiëren. 125 jaar later is Lincoln Electric uitgegroeid tot de wereldleider in booglassen en snijden en staat wereldwijd bekend als The Welding Experts®. Met het toonaangevende team van experts in de branche en het meest uitgebreide portfolio aan oplossingen, blijven we innovatie bevorderen en meetbare waarde leveren aan onze klanten en hun activiteiten. We blijven ook trouw aan ons leidende principe, ‘The Golden Rule’ (De Gouden Regel). Met als doel, werken volgens een hogere standaard om een betere wereld te bouwen. Door alle belangen van onze aandeelhouders op elkaar af te stemmen en door middel van ons unieke, prestatiegerichte incentive managementsysteem, blijven we waarde genereren en succes op lange termijn nastreven.